Streuer wijst naar PSV, Feyenoord, AZ, Vitesse, FC Utrecht: 'Zeer gedateerd'

21 september om 12:55

Het trainingscomplex van FC Twente is sterk verouderd, maar de kans groot dat daar snel verandering in komt. De Enschedese club heeft concrete plannen voor de bouw van een nieuw topsportcentrum, bevestigt technisch directeur Jan Streuer.

Twente heeft dinsdagavond de plannen om in 2024 te verhuizen naar topsportcentrum Diekman gepresenteerd aan de gemeenteraad. Er ligt al een intentieverklaring, nu moet er nog een investeringsbedrag tussen de veertien en zeventien miljoen euro vrijkomen.

"Dit is het moment, de prestaties zijn goed en de club leeft enorm", verklaart Streuer in gesprek met TC/Tubantia. "Als je niet oppast stagneert alles weer. Onze huidige faciliteiten in Hengelo zijn zeer gedateerd. Als je pretendeert topsport te bedrijven, dan moeten de omstandigheden daar ook naar zijn en dat is nu niet het geval."

Concurrenten hebben al een nieuw trainingscomplex, benadrukt Streuer. "Kijk naar Feyenoord, AZ, Vitesse, FC Utrecht, PSV. En in Heerenveen gaan ze ook verbouwen. Je kunt als Twente niet achterblijven. Qua faciliteiten zitten we aan de onderkant in de Eredivisie. We staan nu voor de vraag: Haken we aan of haken we af?"