Geen 'hangen en wurgen' meer in Eredivisie: 'Niet voor niets zoveel geïnvesteerd'

Geen 'hangen en wurgen' meer in Eredivisie: 'Niet voor niets zoveel geïnvesteerd'

21-09-2022 13:40
40

Atilla Aytekin, de nieuwe grootaandeelhouder van Fortuna Sittard, was dit seizoen een voorstander van het geruchtmakende ontslag van Sjors Ultee. De trainer moest na drie speelrondes zijn biezen pakken.

Aytekin laat in gesprek met Voetbal International doorschemeren dat Ultee zijn tactische keuzes niet wenste uit te leggen aan anderen. De beslissing om hem te ontslaan, is echter 'primair' genomen door de voetbalafdeling, benadrukt de nieuwe eigenaar.

"Natuurlijk hebben ze ons wel geraadpleegd. Ik zat bij dat overleg, hoorde hoe het al langer rommelde en heb de emoties gescheiden van de feiten", legt Aytekin in. "Jullie argumentatie is goed, zei ik, maar dan lijkt het niet verstandig om nog tot de winter te wachten. Dus ik heb wel aangedrongen op snelle duidelijkheid. Ik wist dat we daardoor meer shit over ons heen zouden krijgen. Maar als de analyse is gemaakt, moet je niet langer doorgaan."

Achteraf had Fortuna Sittard al vóór het seizoen moeten ingrijpen, stelt Aytekin. "Het was een dubbeltje op zijn kant, wel of niet willen verlengen. En nadat we ons op de slotdag hadden gered tegen NEC, zijn toch emoties gaan meespelen. Vorig seizoen was er al veel verkeerd gegaan, maar de directie dacht dat het beter zou gaan. Vooruit dan maar."

"Zo gaan we voortaan niet meer beslissen, nu wij meer op de driver's seat zitten", verduidelijkt hij. "Het is niet de bedoeling dat we weer met hangen en wurgen in de Eredivisie blijven. We hebben niet voor niets zoveel geïnvesteerd."