Vitesse nog volop in onderhandeling over Letsch, Dick Schreuder valt af

Vitesse nog volop in onderhandeling over Letsch, Dick Schreuder valt af

21-09-2022 17:52 Laatste update: 23:25
23

Tim van Duijn

Vitesse zit hoog in de boom wat betreft Thomas Letsch. Er komt snel duidelijkheid over de toekomst van de Duitse trainer, die naar VfL Bochum wil. De clubs zijn er nog niet uit.

Letsch heeft zijn zinnen gezet op een overstap naar Bochum, maar moet in de wachtkamer plaatsnemen omdat de clubs elkaar nog niet gevonden hebben. Zelf is hij met de Duitse club al een paar dagen rond. De eerste geluiden zijn dat Bochum bereid is om een half miljoen voor Letsch te betalen, maar dat Vitesse inzet op meer. De clubs hebben woensdag nog met elkaar gesproken. De verwachtingen is dat er woensdag of donderdag duidelijkheid komt. 

Bij Bochum wordt Letsch mogelijk de opvolger van de ontslagen Thomas Reis. Hij moet de club in de Bundesliga zien te houden. Een gemakkelijke taak zal dat niet worden: Bochum staat met één punt uit zeven wedstrijden onderaan in Duitsland. Toch denkt Letsch de klus te kunnen klaren.

Wie de opvolger van Letsch bij Vitesse wordt is nog niet duidelijk. Dick Schreuder was een kandidaat, maar wordt het sowieso niet: hij blijft bij PEC Zwolle. Ook RKC Waalwijk-trainer Joseph Oosting is gepolst. Phillip Cocu en Edward Sturing worden eveneens genoemd.