Cruijff denkt nog vaak terug aan vader Johan: 'Die vraag stel ik mezelf vaak ja'

21 september om 21:42
Laatste update: 21 september om 22:11

Jordi Cruijff denkt nog vaak terug aan zijn overleden vader Johan, vooral als het over voetbal gaat. Op het Cruyff Legacy Summit evenement, georganiseerd door de Cruyff Foundation, sprak de sportief directeur van Barcelona over zijn vader.

"Als mijn vader ergens binnen kwam, ging meteen het licht aan", vertelt Cruijff tegenover ESPN. "Hij had gewoon een bepaald charisma, maar hij bleef wel altijd heel normaal bij iedereen. Het maakt niet uit wie je was of waar je werkte."

Cruijff jr. denkt vaak na over hoe zijn vader over het huidige voetbal zou hebben gedacht. "De vraag hoe hij over de ontwikkelingen in het voetbal denkt, die stel ik mezelf wel vaak, ja. Ik denk vooral dat in die jaren 70 alle macht wel echt bij de clubs lag en niet bij de spelers, maar dat is nu natuurlijk ook wel omgedraaid. Soms hebben spelers wel eens teveel macht, maar het belangrijkste is om een balans te vinden tussen speler en club."

Cruijff is in ieder geval tevreden over de huidige gang van zaken bij Barcelona. De sportief directeur merkt weer optimisme in de stad en ziet dat iedereen positief kijkt naar wat er komen gaat.