Drie jaar geleden nog bij de amateurs, nu gevolgd door topclubs: 'Heel gaaf'

22 september 2022 om 00:05
Laatste update: 22 september 2022 om 00:15

Drie jaar geleden speelde hij nog in de Tweede Divisie, nu volgen de topclubs uit de Eredivisie hem: Milan van Ewijk gaat als de bliksem en heeft voor zichzelf een duidelijk doel gesteld. Dat vertelt de verdediger van sc Heerenveen aan Voetbal International.

ADO Den Haag pikte Van Ewijk in 2019 op bij Excelsior Maassluis, dat uitkomt in de Tweede Divisie. Na een verhuurperiode bij SC Cambuur pikte Heerenveen hem op. Dat was vorig jaar zomer. Nu lonkt alweer een volgende stap.

"Ik weet dat Feyenoord, PSV en een paar buitenlandse clubs me volgen. Dat is natuurlijk heel erg gaaf", zegt Van Ewijk, die er nuchter onder blijft. "Ik speel gewoon lekker mijn wedstrijden en zorg dat ik zo goed als mogelijk presteer. Als een club mij wil halen, dan hoor ik het vanzelf wel. Het leidt mij in ieder geval op geen enkele manier af."

Vanwege tegenslagen in het verleden weet Van Ewijk juist wat hij wil. "Ik ben extreem gedreven om te slagen, mijn plafond te bereiken. Want prof worden is voor mij nooit vanzelfsprekend geweest."