'Frustratie binnen OGC Nice: nieuwkomer Schmeichel zou grote stoorzender zijn'

22 september om 06:47
Laatste update: 22 september om 09:06

OGC Nice is niet goed begonnen aan het seizoen in de Ligue 1 en dat zou mede komen door frustratie binnen de club over Kasper Schmeichel. Dat meldt RMC Sport. De Deense doelman zou onder andere de regels aan zijn laars lappen en en met een te hoog vetpercentage aan zijn gekomen bij de club.

Deze zomer betaalde Nice één miljoen euro aan Leicester City om Schmeichel over te kunnen nemen, maar de doelman heeft zich nog niet geliefd kunnen maken in Frankrijk. Zo zou er veel frustratie zijn over de entourage van de Deen. Zij zouden direct in contact staan met clubeigenaar Jim Ratcliffe en via hem een basisplaats voor Schmeichel af willen dwingen. Mede daardoor liet trainer Lucien Favre de doelman in eerste instantie op de bank beginnen.

'Daarnaast zou Schmeichel de regels binnen de club niet serieus nemen. Zo zou hij te laat komen op afspraken en meetings bij de club en neemt hij rustdagen niet in acht. Hierdoor zouden voornamelijk zijn teamgenoten niet blij met hem zijn. Ten slotte kwam Schmeichel met een te hoog vetpercentage aan bij de club. De Deense doelman keepte tot nu toe negen wedstrijden voor de Fransen. Op dit moment staat OGC Nice dertiende in de competitie, met acht punten uit hetzelfde aantal duels.