Saibari blijft klimmen: na training bij de A-selectie nu ook debuut voor Marokko

Saibari blijft klimmen: na training bij de A-selectie nu ook debuut voor Marokko

22-09-2022 09:41
31

Ismael Saibari heeft woensdagavond zijn debuut gemaakt voor het nationale elftal van Marokko. Tijdens de met 1-0 gewonnen oefenwedstrijd tegen Madagaskar mocht de aanvaller van PSV voor het eerst binnen de lijnen komen.

Aanvankelijk werd Saibari geselecteerd voor Marokko Onder 23, maar dinsdag mocht hij al aansluiten bij de training van de A-selectie. Nu is hij dus definitief bij de groep gehaald en mocht hij ook spelen tijdens de wedstrijd tegen Madagaskar. Marokko speelt deze interlandperiode nog twee oefenwedstrijden tegen het nationale elftal van Chili en Paraguay. Ook bij die duels kan Saibari minuten gaan maken.

Saibari koos aan het begin van deze interlandperiode voor een loopbaan bij het nationale elftal van Marokko. De aanvaller mocht ook uitkomen voor België, maar dat aanbod legde hij naast zich neer. Bij PSV is Saibari dit seizoen uitgegroeid tot een vaste waarde binnen het eerste elftal van trainer Ruud van Nistelrooij. Hij kwam dit seizoen in elf officiële duels binnen de lijnen voor de Eindhovenaren.