Zelfkritische Dembélé blikt terug: 'Heb mijn tijd enorm zitten verspillen'

22 september om 13:45
Laatste update: 22 september om 14:31

FC Barcelona-aanvaller Ousmane Dembélé heeft woensdag in een interview met RMC teruggeblikt op zijn laatste paar seizoen in Spanje. De Fransman laat weten 'jaren' van zijn carrière te hebben verspeeld.

"Bij Barcelona heb ik veel te maken gehad met hamstringblessures", begint hij. "Al mijn trainers hier zeiden dat ik harder moest werken om blessures te voorkomen. Onder Ronald Koeman verbeterde ik in dat opzicht, maar onder Xavi Hernández gaat het nog beter. Van 2017 tot 2021 heb ik mijn tijd enorm zitten verspillen. Ik ben vier of vijf jaar van mijn carrière kwijt. Ik begrijp nu dat je 24 uur per dag hard moet werken om te kunnen spelen en gezond te zijn", beseft hij.

Dembélé bleef dit seizoen bij de Catalanen na uitputtende onderhandelingen die maandenlang duurden. Hij verlengde zijn contract tot 2024. "Ik heb altijd tegen Xavi gezegd dat ik bij de club wilde blijven. Ik herinner me een meeting in december, waarna ik hem vertelde dat ik mijn nieuwe contract ging tekenen. Dat ging toen niet door. Ik heb altijd gezegd dat ik bij Barça wilde blijven", aldus de vleugelaanvaller, die zich momenteel voorbereidt op de Nations League met Frankrijk.

Dembélé is dit seizoen een vaste waarde voor Xavi. Hij kwam dit seizoen al acht keer in actie. In totaal wist hij twee keer te scoren en gaf hij vier assists.