Stekelenburg: 'Ik moet maar eens een kopje koffie drinken met Huntelaar'

Stekelenburg: 'Ik moet maar eens een kopje koffie drinken met Huntelaar'

22-09-2022 18:50 Laatste update: 18:51
39

Maarten Stekelenburg is van plan om binnenkort een kopje koffie te drinken met oud-ploeggenoot Klaas-Jan Huntelaar. De één, technisch manager, beslist over de toekomst van de ander, doelman van Ajax.

Stekelenburg is dit seizoen reservekeeper, naast Jay Gorter en achter Remko Pasveer. Nu hij veertig is, gaat het steeds vaker over stoppen. "Ik heb mezelf altijd voorgenomen: zolang mijn lichaam het toelaat en ik het nog hartstikke leuk vind, blijf ik het doen", vertelt de jarige doelman aan Ajax TV.

"Maar", voegt Stekelenburg eraan toe, "je hebt natuurlijk ook nog te maken met een andere partij, in dit geval Ajax. Zij moeten ook met je door willen." Met een knipoog: "Volgende week maar eens een kopje koffie drinken met Klaas."

Stekelenburg, die voorheen bij AS Roma, Fulham, AS Monaco, Southampton en Everton keepte, geniet naar eigen zeggen 'nog meer'. "Omdat ik weet dat het niet zo lang meer duurt. Op je twintigste en dertigste heb je nog het gevoel dat je carrière eeuwig duurt, maar ik weet ook wel dat het einde nu nadert. Ik geniet nog meer dan ik vroeger deed."