Stekelenburg: 'De lat is hoger gelegd bij Ajax, nu moeten we overwinteren'

Stekelenburg: 'De lat is hoger gelegd bij Ajax, nu moeten we overwinteren'

11-08-2022 13:32
79

Maarten Stekelenburg denkt precies twintig jaar na zijn debuut voor Ajax nog niet aan stoppen. De 39-jarige doelman sluit naar verwachting snel weer aan bij de selectie van trainer Alfred Schreuder na een voetblessure.

"Ik voel me goed, wordt volgende maand veertig en zolang de club tevreden is en ik plezier heb, ga ik lekker door", zegt Stekelenburg op de website van Ajax. Niet voor niets verlengde hij deze zomer zijn contract met één jaar. "Zolang ik fit blijf denk ik op dit moment nog niet aan stoppen. Ook wat ik daarna wil doen vind ik lastig om te zeggen. Op het moment dat ik besluit om te stoppen weet ik wel dat ik even afstand neem."

Stekelenburg keepte inmiddels 311 officiële duels voor Ajax. Hij vindt dat hij is veranderd in de afgelopen twintig jaar. "Ik ben nu een stuk rustiger, want ik heb alles al meegemaakt. Ik straal veel rust uit. We hebben nu veel jonge jongens waardoor ik veel aan het coachen ben. Mijn ervaring is een pluspunt voor deze jonge ploeg denk ik", aldus 63-voudig international. "Ik heb het allemaal al meegemaakt. Ik raak niet meer zo snel in paniek. Als ik vroeger slecht speelde kon dat nog wel eens lang in mijn hoofd zitten. Dat heb ik niet meer. Niemand wil slecht spelen, maar iedereen heeft wel eens een mindere dag. Ik blijf er nu niet meer in hangen."

Stekelenburg ziet dat de eisen bij Ajax omhoog zijn gegaan, sinds zijn debuut in 2002. "Het hele voetbal is wel veranderd. Bij Ajax moesten we altijd kampioen worden en de beker winnen, maar in mijn beginperiode was het mooi als we ons kwalificeerden voor de Champions League. Nu moeten we minimaal Europees overwinteren. De lat is hoger gelegd, maar dat hoort ook."