Karlsson hoopte op transfer: 'Veel discussies tussen mij en AZ'

22 september om 20:34

Jesper Karlsson voerde tijdens de zomer flinke discussies met AZ. De 24-jarige Zweed had zijn zinnen gezet op een transfer, maar de Alkmaarders lieten hem niet gaan. 

Volgens De Telegraaf wilden Celta de Vigo en Bournemouth vijftien miljoen euro betalen, terwijl Karlsson ook voorzichtig werd gelinkt aan PSV als mogelijke opvolger van Cody Gakpo. De linksbuiten speelt echter nog steeds in het AFAS Stadion. "De zomer was bijzonder. Ik liep een blessure op, miste de interlands met Zweden en daarna waren er veel discussies tussen mij en AZ", zegt hij tegen Fotbollskanalen

Karlsson beseft dat hij nog een contract tot medio 2026 heeft, waardoor hij weinig te eisen had. "Ik wilde het ene en zij hadden een ander plan. Ik ben een professional en ik heb een contract, dus ik moest luisteren. Ik moest wel kwijt wat ik wilde en voelde, maar het is niet iets dat ik nu nog kan beïnvloeden. Ik moet mij concentreren op mijn rentree en gaan spelen. We hadden verschillende belangen. Ik denk dat zij mij begrijpen en ik begrijp de club ook. Ik heb goede dingen laten zien en zij willen een goed jaar hebben en bovenin staan."

Wel erkent Karlsson dat hij de tijd rijp achtte voor een nieuwe stap. "Ik heb hier een goede tijd gehad, maar ik hou van nieuwe uitdagingen en een nieuwe omgeving om te zien hoe goed ik het daar kan doen. Daar had ik veel zin in, maar dit is voetbal en ik heb een contract getekend bij AZ. Ik heb het hier ook naar mijn zin. We spelen goed voetbal en ik voel dat ik mij nog ontwikkel. Dat is positief, hoewel ik ambities en gedachten heb over waar ik mezelf zie en wat ik denk te kunnen bereiken."

"Het ging om grote bedragen, maar AZ had het laatste woord. Ik kon daar geen invloed op uitoefenen", vervolgt Karlsson, die zich gevleid voelt door de genoemde bedragen. "Dat is leuk natuurlijk. Het is een teken dat ik het goed doe en dat ik werk hard. Ik weet dat ik nog beter kan worden", besluit de Zweed, die na de interlandperiode spoedig zijn rentree hoopt te maken na een blessure.