Van der Vaart en Van Hooijdonk missen één speler in Oranje-basis Van Gaal

22 september om 20:12

Rafael van der Vaart en Pierre van Hooijdonk missen Davy Klaassen in de opstelling van het Nederlands elftal. Voor het Nations League-duel met Polen kiest bondscoach Louis van Gaal voor Cody Gakpo achter de spitsen.

Van Hooijdonk memoreert dat Klaassen in de laatste Oranje-interlands sterk speelde. "Maar hij speelt niet of nauwelijks, dus de bondscoach kiest voor jongens die wat vaker in actie komen", aldus de voormalige spits in de studio van de NOS.

Van der Vaart had graag Klaassen aan de aftrap gezien. "Gakpo, Steven Bergwijn en Memphis Depay, dat is allemaal een beetje hetzelfde. Ze komen allemaal in de bal. Klaassen gaat veel meer diep." De 109-voudig international is 'benieuwd'. "Ze mogen met z'n drieën doen wat ze willen, zal Van Gaal denken."

Van Gaal heeft voor een opstelling gekozen die ook op het WK kan verschijnen, verwacht Van der Vaart. "Als je alle namen ziet, denk ik dat wel. Als Gakpo slecht speelt, kan het ook Klaassen of Steven Berghuis worden. Maar voor tachtig procent zit het allemaal in zijn hoofd."