Verrassend nieuws uit Nijmegen: Van Leeuwen vertrekt bij NEC

22 september 2022 om 20:54

NEC moet op zoek naar een nieuwe technisch directeur. Ted van Leeuwen vertrekt eind oktober uit De Goffert, zo maakt de Nijmeegse club donderdagavond bekend. 

Van Leeuwen diende eind april al zijn ontslag in bij de raad van commissarissen van NEC, die hem hierna verzocht de zomerse transferperiode te overbruggen. De 69-jarige Gelderlander handelt de komende twee maanden ook nog lopende zaken af.

"NEC is niet meer te vergelijken met de club van anderhalf jaar geleden", vertelt Van Leeuwen op de clubsite. "Met de hulp van iedereen is er veel ten goede gekeerd. Niet alleen is NEC gepromoveerd, maar de hele organisatie is op Eredivisie-niveau gebracht. Qua faciliteiten en qua denken. Daarmee is er elan in de club gekomen, een nieuw geloof, een positieve dynamiek. Na jaren in de duisternis te hebben doorgebracht, schijnt weer een mooi licht op de club."

Van Leeuwen concludeert dat NEC er weer toe doet. "Alle gestelde doelen zijn bereikt. En sneller dan verwacht. Voor wie zo lang in het vak zit als ik, gaat er weinig attractie uit van het op de winkel passen", verklaart hij zijn keuze om te vertrekken. "Op mijn leeftijd tikt de tijd nu eenmaal wat sneller. De club is klaar voor de derde fase van het project: bevestigen en uitbouwen. En zo de stap te maken naar een vaste plaats in de subtop van de Nederlandse Eredivisie."

Van Leeuwen ging in februari 2021 aan de slag bij NEC. Een paar maanden later promoveerde de club naar de Eredivisie, waarin het vorig seizoen als elfde eindigde. Met de hulp van geldschieter Marcel Boekhoorn realiseerde Van Leeuwen enkele fraaie transfers in Nijmegen. Zo haalde hij onder meer Lasse Schöne en Jasper Cillessen binnen.

𝐖𝐞𝐠𝐞𝐧 𝐍.𝐄.𝐂. 𝐞𝐧 𝐓𝐞𝐝 𝐯𝐚𝐧 𝐋𝐞𝐞𝐮𝐰𝐞𝐧 𝐬𝐜𝐡𝐞𝐢𝐝𝐞𝐧

Ted, bedankt!🤝🏻

Lees hier het persbericht ➡️ https://t.co/tB2e1vIQPJ pic.twitter.com/jmWLhtXaU5