'Paar jaar geleden niet durven dromen, laatste tijd zat m'n debuut eraan te komen'

23 september om 06:46
Laatste update: 23 september om 07:34

Hij is 38 jaar oud, maar voor Remko Pasveer kwam er donderdagavond een jongensdroom uit. De Ajax-doelman kreeg tegen Polen het vertrouwen van Louis van Gaal en kijkt tevreden terug op zijn Oranje-debuut.

"Dit is wel een van de mooiere avonden uit mijn leven", steekt Pasveer van wal tegenover ESPN. Hij erkent lang geen rekening te hebben gehouden met een debuut in het Nederlands elftal. "Dit had ik een paar jaar geleden niet kunnen dromen, maar de laatste tijd zat het er wel een beetje aan te komen omdat er veelvuldig contact was." Al snel na zijn aankomst in Zeist wist Pasveer dat hij tegen Polen zou keepen. "De bondscoach maakt goede keuzes, hè?", knipoogt hij.

Pasveer is met zijn 38 jaar na Sander Boschker de op een na oudste Oranje-debutant ooit. "Dit is waar je als kind van droomt om dit te halen. Bij de een gaat het heel snel, zoals bij Kenneth Taylor. Hij is twintig, ik ben 38. De een ontwikkelt zich sneller, bij de ander duurt het wat langer. Maar ik ben blijven doorzetten en heb het toch nog gehaald. Dat is zeker prachtig."

Het is voor de doelman nog te vroeg om te zeggen dat hij zeker is van een plek in de definitieve WK-selectie. "Van Gaal heeft mij geselecteerd omdat hij mij wil zien, op de training en in wedstrijden", zegt hij. "En hij wil ook zien hoe je als persoon bent, dat is ook belangrijk, hoe je in de groep beweegt."