Van Gaal weet Gakpo te overtuigen: 'Het is aan mij nu om het te laten zien'

Van Gaal weet Gakpo te overtuigen: 'Het is aan mij nu om het te laten zien'

23-09-2022 10:54
59

Voor Cody Gakpo is het even schakelen, maar de aanvaller ziet perspectief in het Nederlands elftal als nummer tien. In het Nations League-duel met Polen opende hij donderdag de score na een schitterende aanval.

Gakpo speelde in Warschau in de rug van Memphis Depay en Steven Bergwijn. "Bij PSV speel ik daar eigenlijk nooit. Dus het is altijd wel even aanpassen", zegt hij in De Telegraaf. "Maar het is fijn om, in dit geval met Memphis en Steven, te rouleren en te roteren. En bovendien hebben we in dit systeem geen linksbuiten, de positie waar ik normaal gesproken speel. Dus dan kom je toch ergens anders uit."

Wedden

Meer odds

Bondscoach Louis van Gaal, die na afloop al lovend was, wist Gakpo te overtuigen. "Ik denk ook wel dat dit een positie is waar ik uit de voeten moet kunnen", reageert de PSV'er. "Het is aan mij nu om het te laten zien. Als ik meer minuten kan maken op deze positie, denk ik wel dat ik er aan gewend raak. Dan weet ik nog beter de ruimtes te vinden. Ik denk dat ik vanavond bij momenten goede dingen heb gedaan, maar er is ook nog steeds ruimte voor verbetering."