Rapinoe mengt zich in Spaans conflict: 15 speelsters eisen ontslag bondscoach

Rapinoe mengt zich in Spaans conflict: 15 speelsters eisen ontslag bondscoach

23-09-2022 12:15
59

Het Spaanse vrouwenelftal heeft te maken met een groot conflict. Vijftien speelsters hebben bekendgemaakt niet langer onder bondscoach Jorge Vilda te zullen spelen, maar de RFEF weigert te zwichten voor de 'chantage'.

De vijftien speelsters stuurden ieder een e-mail naar de Spaanse bond, waarin ze verklaren dat de huidige situatie hun emotionele toestand en hun gezondheid aanzienlijk beïnvloedt. De speelsters zouden ongelukkig zijn over de omgang met blessures, de sfeer in de kleedkamer en Vilda's selectiebeleid en trainingen. Volgens Marca maakt de grote ster Alexia Putellas, die uitkomt voor FC Barcelona en winnares is van de Ballon d'Or, overigens geen deel uit van de groep.

De RFEF reageert in een statement fel op de actie. 'De RFEF staat niet toe dat de speelsters de continuïteit van de bondscoach en zijn begeleidingsstaf in twijfel trekken, aangezien het nemen van die beslissingen niet tot hun bevoegdheden behoort. Dit soort acties zijn verre van voorbeeldig en vallen buiten de waarden van voetbal en sport. Ze zullen alleen terugkeren als ze hun fout erkennen en hun excuses aanbieden', is de bond duidelijk.

Als de vijftien speelsters de daad bij het woord voegen, dan ontbreken ze komende maand als Spanje het opneemt tegen Zweden (7 oktober) en de Verenigde Staten (10 oktober). Opvallend genoeg heeft de Amerikaanse ster Megan Rapinoe zich uitgelaten over het conflict. 'Jullie hebben nummer zestien naast jullie staan in Amerika', schrijft ze op Instagram.