Ten Hag bezorgt Engelse bondscoach kopzorgen: 'Zet mijn reputatie op het spel'

Ten Hag bezorgt Engelse bondscoach kopzorgen: 'Zet mijn reputatie op het spel'

23-09-2022 14:46
53

De kans is zeer groot dat Gareth Southgate, bondscoach van Engeland, vrijdagavond tegen Italië een basisplaats inruimt voor Harry Maguire. Waar de aanvoerder van Manchester United zijn plek centraal achterin onder Erik ten Hag is kwijtgeraakt, houdt Southgate het vertrouwen in hem.

Maguire speelde de eerste twee Premier League-duels, maar sindsdien vormen Raphaël Varane en Lisandro Martínez het hart van de defensie. Southgate geeft aan dat Maguire bij de Engelse nationale ploeg hoog in de pikorde staat. "Hij is een belangrijke speler voor ons en het is belangrijk dat we achter onze beste spelers blijven staan", zegt de keuzeer in aanloop naar het duel met Italië.

"En dan maakt het niet uit wat het met mijn reputatie doet, die zet ik daar dan graag voor op het spel", vervolgt Southgate. "Dit is duidelijk geen ideale situatie. Maar het vormt nu, zo vroeg in het seizoen, nog geen probleem. Lastiger wordt het wanneer we zeven of acht weken verder zijn en de situatie onveranderd blijft", blikt hij vooruit naar het WK, dat over twee maanden van start gaat.

Southgate laat zich lovend uit over Maguire. "Hij is door de lucht onze meest dominante verdediger. Hij en John (Stones van Manchester City, red.) zijn ongelooflijk sterk aan de bal. Er ligt in ons spel enorm veel druk op onze centrale verdedigers om iets goeds te doen met de bal en die twee kunnen dat minstens zo goed als elke andere verdediger in de wereld."