Van de Looi gunt Simons debuut bij Jong Oranje, dat op papier bijzonder sterk is

23 september om 17:39

Xavi Simons gaat vrijdagavond zijn debuut maken voor Jong Oranje. De PSV-revelatie start in de basis in het oefenduel met de leeftijdsgenoten van België. Coach Erwin van de Looi kiest ook voor spelers als Lutsharel Geertruida, Ryan Gravenberch en Brian Brobbey.

Vrijdagavond oefent Jong Oranje tegen Jong België, in aanloop naar het EK dat in de zomer van 2023 gespeeld wordt. Het valt op dat het basiselftal van Van de Looi op papier erg sterk oogt. De oefenmeester kiest vrijdagavond voor een 3-4-3-systeem, dat bondscoach Louis van Gaal ook hanteert bij het grote Oranje.

In de achterhoede speelt Geertruida zijn eerste wedstrijd sinds hij kampte met de ziekte van Pfeiffer. Het middenrif wordt gevormd door Jeremie Frimpong, Quinten Timber (ook de aanvoerder van Jong Oranje), Gravenberch en Mitchel Bakker. Voorin moeten Jurgen Ekkelenkamp, Brobbey en Simons de goals gaan maken.

Dat basisspelers van Jong Oranje geregeld in actie komen voor teams als Bayern München, Ajax, PSV, Feyenoord en Bayer Leverkusen is veelzeggend. Jong Oranje en Jong België trappen om 18.30 uur af.

De volledige opstelling van Jong Oranje: Scherpen; Geertruida, Van den Berg, Van de Ven; Frimpong, Timber, Gravenberch, Bakker; Ekkelenkamp, Brobbey, Simons.