Kudus met Ghana kansloos onderuit tegen weergaloze Richarlison

23-09-2022 23:27 Laatste update: 23:31
15

Brazilië heeft vrijdagavond overtuigend afgerekend met Ghana. Aan de hand van een ontketende Richarlison werd het 3-0 voor de Brazilianen. Bij Ghana was er een basisplaats voor Mohammed Kudus, maar wel vanaf het middenveld.

De valse spits van Ajax was de laatste weken de grote man in Amsterdam, maar was samen met zijn landgenoten niet opgewassen tegen Brazilië. Nog voor het rustsignaal stond het al 3-0.

Marquinhos zorgde in de negende minuut met een rake kopbal voor de openingstreffer. Daarna begon de grote Richarlison-show. De aanvaller van Tottenham Hotspur maakte zijn eerste goal van de avond op aangeven van Neymar. Vlak voor rust, in de 40e minuut, kopte hij knap binnen na opnieuw een assist van collega-aanvaller Neymar.

Na ongeveer zestig minuten werd Richarlison, die liefst zes doelpunten maakte in zijn laatste vijf wedstrijden voor Brazilië, gewisseld voor Antony. Voordat de ploeg van trainer Tite het op het WK in Qatar in de groepsfase opneemt tegen Servië, Zwitserland en Kameroen, oefent het op 27 september nog tegen Tunesië.