Maguire bijt van zich af: 'Ik ben de aanvoerder, ze doen het voor de kliks'

24 september 2022 om 13:48

Of hij nou speelt of niet, Harry Maguire blijft onderwerp van gesprek. De verdediger van Manchester United en het Engelse nationale elftal beet na de verloren wedstrijd tegen Italië van zich af. 

Manchester United maakte destijds van Maguire de duurste verdediger ooit, maar hij heeft de hoge verwachtingen nooit waar kunnen maken. Bij een tegendoelpunt werd vrijwel altijd naar Maguire gewezen. "Ik voel me goed en ben klaar om te spelen. En wat betreft mijn vorm: ik weet niet wat er wordt gezegd. Ik lees er niets over", vertelt Maguire aan talkSPORT. "Het is duidelijk dat de manager (Erik ten Hag, red.) me er een wedstrijd buiten heeft gelaten en sindsdien wint het team. Ik werk hard op het trainingsveld om ervoor te zorgen dat ik er klaar voor ben als ik de kans krijg. Dat is alles wat ik kan doen om het team te helpen."

"Ik concentreer me op niemand anders en wat mensen zeggen. Ik denk dat als men een verhaal over mij kan maken het groot nieuws zal worden, omdat ik de aanvoerder van Manchester United ben. Dat is de reden dat ze het doen: ze houden van de kliks en dat soort dingen, maar na een blessure van acht weken ging ik naar het EK en werd ik opgenomen in het Team van het Toernooi", zegt Maguire.