Messi overlegt topstatistieken en lijkt klaar voor WK: 'Zit lekkerder in mijn vel'

24 september 2022 om 18:45
Laatste update: 24 september 2022 om 18:53

Lionel Messi is dit seizoen in bloedvorm en wist zaterdag twee keer te scoren in de oefenwedstrijd tussen Argentinië en Honduras. De Argentijn was vorig seizoen niet op zijn gemak bij Paris Saint-Germain, maar zit inmiddels een stuk lekkerder in zijn vel en zijn statistieken reflecteren dat. 

Messi ging na het gewonnen oefenduel in gesprek met TyC SportsLa Pulga schoot een strafschop binnen en verschalkte twintig minuten later de doelman met een heerlijke stift. "Ik voel me goed, anders dan vorig seizoen. Eigenlijk wist ik ook dat het zo zou verlopen", erkent de Argentijn. "'Ik had vorig jaar een mindere periode: mijn hoofd zat toen nog vol."

De Argentijn verliet vorig seizoen FC Barcelona na zestien jaar in het eerste elftal. In zijn eerste seizoen bij PSG kwam de teller slechts op elf treffers in 34 duels te staan. Dit seizoen was de aanvaller al zes keer trefzeker in elf duels en gaf hij bovendien al acht assists. "Ik moest me aanpassen aan PSG, kwam in een nieuwe kleedkamer met andere jongens en we hebben een andere speelwijze. Ik zit nu weer lekker in mijn vel en heb ook van deze wedstrijd genoten", zegt Messi opgelucht. 

De aanvaller verloor acht jaar geleden de WK-finale en kan niet wachten zich nog één keer te bewijzen met het nationale elftal. Messi wil echter niet te ver vooruitkijken. "Er zijn nog veel wedstrijden voordat het WK begint, maar als je daarin al met je hoofd bij het WK bent, dan gaat het juist mis", besluit Messi.