Ex-trainer over tijd bij Barcelona: 'Over Messi praat ik liever niet'

22 september om 10:08
Laatste update: 22 september om 10:12

Quique Setién kijkt niet met de meest warme gevoelens terug op zijn tijd als trainer van FC Barcelona. De Spaanse oefenmeester was zeven maanden trainer van de Catalanen, maar na 25 wedstrijden moest hij het veld ruimen.

"Bij een andere club had ik me zeker anders opgesteld dan dat ik bij Barcelona deed", vertelt Setién in gesprek met Movistar+. "Ik heb zeker nergens spijt van, maar ik had misschien dingen van tevoren kunnen zien aankomen. Dan had ik direct mijn spullen gepakt en was ik vertrokken. Er waren situaties waarover ik me zorgen maakte." Of dit de situatie was rondom het vertrek van Messi, wil Setién niet kwijt. "Over Messi wil ik het liever niet hebben."

Mede door zijn periode bij Barcelona besloot de 63-jarige Setién uiteindelijk te stoppen als trainer. "Ik ben alle interesse verloren. Ik ben er wel klaar mee om me de hele tijd te moeten verdedigen wat ik aan het doen ben. Ik heb de afgelopen tijd gereflecteerd, waardoor ik nu anders naar het leven kijk."

Setién maakte furore in Spanje als manager van Real Betis. Na die periode werd hij aangesteld als trainer van Barcelona, maar dat verliep niet volgens plan. Setién zat onder meer op de bank bij de Catalanen tijdens de legendarisch 2-8 in de Champions League tegen Bayern München.