De Jong over Barcelona: 'Club had er soms hun eigen ideeën over'

21 september om 19:14
Laatste update: 21 september om 19:32

Frenkie de Jong had een drukke transferzomer, maar uiteindelijk bleef hij toch bij FC Barcelona. De club wilde van hem af en in hoewel De Jong het niet met zoveel woorden zegt, is duidelijk dat speler en club niet op één lijn zaten.

"Het is een stuk rustiger dan tijdens de transferperiode, maar het was voor mij duidelijk wat ik wilde", vertelt De Jong over zijn zomer. "Daardoor bleef ik er rustig onder. Er was veel rumoer, er gebeurde veel. Het was anders dan andere transferperiodes, maar ik ben er rustig onder gebleven. Ik wilde bij Barcelona blijven en mijn mening is daarover niet veranderd. Ik kan niet helemaal in details treden, maar de club heeft er soms hun eigen ideeën over. Soms botst dat, maar in principe is het prima gegaan." 

De Jong begon na een roerige transferperiode veel op de bank bij Barcelona, maar inmiddels krijgt hij weer meer speeltijd. De middenvelder geeft ook aan dat hij het begrip wedstrijdritme nogal variërend vindt. "Het begrip 'wedstrijdritme' is voor iedereen verschillend, maar ik denk dat het voor iedereen lekker is als je in een ritme komt. Dat is fijner als je niet speelt. Het zit hem vooral in het fysieke gedeelte. Het is niet dat je ineens niet meer kunt voetballen als je geen wedstrijdritme hebt."

Ook bevestigt De Jong het idee van de bondscoach over het groepsgevoel binnen de selectie van Oranje. "De sfeer binnen het team is over het algemeen heel goed. Iedereen gaat goed met elkaar om, het maakt niet uit aan welke tafel je zit. In het veld proberen we elkaar te helpen. Het groepsgevoel is heel goed."