'Ghana zet Frimpong steeds meer onder druk voor oproep nationale ploeg'

'Ghana zet Frimpong steeds meer onder druk voor oproep nationale ploeg'

24-09-2022 19:11 Laatste update: 20:31
62

Ghana hoopt Jeremie Frimpong los te weken bij Jong Oranje en op te roepen voor de nationale ploeg. De Ghanezen hopen op eenzelfde scenario als bij Tariq Lamptey, die Ghana boven Engeland verkoos en deze week bij het nationale elftal debuteerde. 

Volgens transferexpert Fabrizio Romano toont de Ghanese voetbalbond steeds meer interesse aan Frimpong, die het zowel bij Jong Oranje als bij Bayer Leverkusen uitstekend doet. Frimpong heeft zich in de Bundesliga in de basis gespeeld bij Leverkusen en wist in de eerste zeven wedstrijden al twee keer te scoren. Frimpong maakte in september van vorig jaar zijn debuut bij Jong Oranje en speelde tot nu toe vier wedstrijden in het Oranje-shirt. 

Ghana hoopt Lamptey als voorbeeld te gebruiken voor Frimpong. De Engels-Ghanese speler debuteerde vrijdag in het oefenduel met Brazilië dat met 3-0 verloren ging. Lamptey speelt sinds 2020 bij Brighton en verkoos onlangs definitief Ghana voor Engeland. De Ghanese voetbalbond zit al langer achter Frimpong aan. De rechtsback gaf in maart van dit jaar al aan dat Ghana hem graag bij de selectie wilde hebben.

"Wat me het laatste zetje geeft, weet ik niet. Ik kan alleen zeggen dat het geen makkelijke beslissing is. Mijn familie laat me vrij. Die zegt: We steunen je, ongeacht je keuze", zei Frimpong vorig jaar nog tegenover het Algemeen Dagblad