Slot 'triggert' Dilrosun bij Feyenoord: 'Ik vind ook wel dat dat beter kan'

Slot 'triggert' Dilrosun bij Feyenoord: 'Ik vind ook wel dat dat beter kan'

25 september - 07:15
16

Javairô Dilrosun is niet ontevreden over zijn eerste maanden bij Feyenoord, maar ziet nog voldoende verbeterpunten. Zo hamert trainer Arne Slot erop dat hij nadrukkelijker aanwezig moet zijn.

"Als het slechter gaat, moet ik opstaan en het team proberen op sleeptouw te nemen. Ik vind ook wel dat dat beter kan", zegt Dilrosun tegen RTV Rijnmond. De 24-jarige dribbelaar spreekt vol lof over zijn coach. "Slot is een goede trainer. Hij legt de tactische zaken heel goed uit, maar probeert ook individueel spelers beter te maken. Ik heb gesprekken met hem over wat goed gaat, maar ook over wat er beter kan en wat hij verwacht van een speler. Zo triggert hij zijn spelers."

Slot zal deze week extra tijd hebben voor Dilrosun. Liefst veertien Feyenoord-spelers zijn afgereisd naar hun nationale team, maar de aanvaller is dus nog in Rotterdam. Zijn enige interland voor Oranje speelde hij in 2018, toen hij tegen Duitsland al na twintig minuten geblesseerd raakte. "Ik ben voor het Nederlands elftal uitgekomen, dat blijft een mooi moment", vertelt hij. "Het is jammer dat ik er geblesseerd af moest, maar het is gebeurd. Het is gelopen zoals het is gelopen en ik ben blij dat ik een interland heb mogen spelen. Ik wil er ook niet echt meer naar terug kijken, ik wil naar de toekomst kijken."

Oranje speelt momenteel niet direct door het hoofd van Dilrosun. "Voor elke speler die ooit in aanraking is gekomen met het Nederlands elftal, blijft het een ambitie. Je weet immers dat je het kan. Maar het is mijn hoofd vooral zaak het nu bij Feyenoord zo goed mogelijk te doen. Wie weet gebeurt het dan weer in de toekomst."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie