Wormuth roept op tot rust bij kwakkelend Groningen: 'Geef de ploeg tijd'

Wormuth roept op tot rust bij kwakkelend Groningen: 'Geef de ploeg tijd'

25 september - 14:36 Laatste update: 15:01
81

FC Groningen is onder trainer Frank Wormuth allerminst overtuigend begonnen aan het nieuwe seizoen. De club staat twaalfde en komt moeilijk tot kansen. Ondanks dat houdt de Duitse oefenmeester vertrouwen in een succesvolle Eredivisie-jaargang.

"Het is fantastisch om trainer van FC Groningen te zijn", aldus Wormuth in een interview met RTV Noord. "Waarom? Dit is mijn business die ik als trainer ken, omdat ik hier mensen en speelwijzen kan ontwikkelen. Qua ranglijst zijn we op weg, maar qua prestaties zijn we nog niet waar we willen zijn. We hebben uitdagingen."

Dat er voor Groningen nog de nodige uitdagingen liggen, blijkt uit een blik op de statistieken. Van de zeven competitiewedstrijden werd er slechts twee keer gewonnen. Bovendien creëert het de minste kansen van alle ploegen in de Eredivisie. Geen reden tot paniek, aldus Wormuth. "De zee is onrustig, maar we zitten in de boot en gaan niet ten onder. We moeten langzaam tot elkaar komen. Over een klein jaar weten we of deze reis succesvol was of niet. Dan kun kunnen we achteraf zeggen waarom het wel of niet succesvol was."

Op zaterdag 1 oktober hervat Groningen de competitie. Dan is AZ in de eigen Euroborg de tegenstander. De aftrap van dat duel is om 18.45 uur.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 

 

Plaats een reactie