Pasveer krijgt opnieuw kans van Van Gaal: 'Heb wel gevoel wie eerste keeper wordt'

Pasveer krijgt opnieuw kans van Van Gaal: 'Heb wel gevoel wie eerste keeper wordt'

25 september - 20:45
73

Bondscoach Louis van Gaal heeft tekst en uitleg gegeven over zijn opstelling tegen België. Oranje start noodgedwongen met drie andere spelers, terwijl Remko Pasveer onder de lat mag blijven staan.

Door de blessures van Frenkie de Jong, Memphis Depay en Teun Koopmeiners moet Van Gaal drie andere spelers opstellen tegen België. De coach geeft tekst en uitleg bij de NOS. "Volgens mij heb ik op iedere positie twee spelers. Meestal zijn ze complementair aan elkaar, maar Koopmeiners en Berghuis zijn nagenoeg dezelfde soort spelers. Ik kan daar een ander soort speler gebruiken, maar dat zou ik dan later willen doen."

"Onze vriend Frenkie de Jong, daar speelt Marten de Roon en dat is een heel andere voetballer", gaat Van Gaal verder. "Maar hij kan wel organiseren, onder meer in de druk naar voren. Dat is heel belangrijk vanavond. Een jonge jongen op de belangrijkste plek in het elftal - dat is de nummer 6-positie - is te veel verantwoordelijkheid op zijn schouders. Hij kan wel invallen, daar heb ik wel rekening mee gehouden. Het gaat dan over Kenneth Taylor. De derde wissel, Vincent Janssen voor Memphis Depay, zette ik tegen Polen ook al in."

Van Gaal was na afloop van het duel met Polen ook een beetje kritisch op Pasveer, maar de Ajax-keeper gaat tegen België zijn tweede interland spelen. "Ik probeer als bondscoach naar de lange termijn te kijken. Dan ben je op zoek naar jongere talenten, niet naar een oudere keeper dan de andere doelmannen. Maar ja, Pasveer levert en dan wil ik hem ook twee wedstrijden zien. Flekken, Cillessen en Bijlow hebben die kans ook gehad. Dan kan ik ze alvast laten wennen aan het shirt van Oranje. Dat is altijd zwaarder dan iedereen denkt."

Wie er op het WK het doel mag verdedigen wil en kan Van Gaal nog niet verklappen. "Ik heb de knoop nog niet doorgehakt over wie mijn eerste keeper wordt op het WK, helemaal niet. Twee duels zijn daarvoor te kort en ze moeten het ook bij hun club laten zien. Ik heb wel een gevoel en Frans Hoek ook. Het staat alleen niet al vast."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 

 

Plaats een reactie