Van Hooijdonk en Van der Vaart diep onder de indruk: 'Ongelofelijke ontwikkeling'

Van Hooijdonk en Van der Vaart diep onder de indruk: 'Ongelofelijke ontwikkeling'

25 september - 21:05
37

Pierre van Hooijdonk en Rafael van der Vaart zijn diep onder de indruk van Jurriën Timber. De twee vinden dat de verdediger volledig terecht in de basis staat bij Oranje en ook echt wat toevoegt aan het elftal.

Afgelopen donderdag was Timber één van de uitblinkers bij Nederland. Hij kon ook veel goede statistieken overleggen. "Zijn passnauwkeurigheid van 96 procent hoeft niks te zeggen", begint Van Hooijdonk in de studio van de NOS. "Als je elke bal terugspeelt, kun je zelfs honderd procent halen. Maar dat is bij Timber niet het geval: hij neemt echt wel initiatief naar voren toe. Hij probeert vaak de bal tussen de linies te spelen, dan is zo'n score van 96 procent ontzettend hoog."

Van der Vaart is het helemaal eens met zijn collega. "Hij is ook bijna een dribbelende speler in je achterhoede, hij raakt nooit in paniek. Heel vaak zie je dat wanneer een verdediger het middenveld in gaat, hij denkt: Oh, shit, ik krijg nu toch niet de bal? Dan ziet het er heel houterig uit. Bij Timber zie je echt dat hij eerst een middenvelder was: hij draait open, speelt naar de andere kant of terug..."

"Hij heeft echt een ongelofelijke ontwikkeling doorgemaakt", gaat Van der Vaart verder. "Ik denk dat hij zo veel heeft laten zien, dat ik de keuze voor hem helemaal snap. Ze hebben ook zó veel vertrouwen in hem... In mijn ogen gaat de keuze vooral tussen De Ligt en Aké."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 

 

Plaats een reactie