Stunt Denemarken tegen Frankrijk niets waard: Kroatië net als Oranje naar Final 4

Stunt Denemarken tegen Frankrijk niets waard: Kroatië net als Oranje naar Final 4

25-09-2022 22:55
19

Naast Oranje heeft ook Kroatië zich verzekerd van een plekje in de Final Four van de Nations League. Een stunt van Denemarken tegen Frankrijk was niet genoeg om daar verandering in te brengen.

Denemarken - Frankrijk 2-0
De Denen moesten winnen van Frankrijk en hopen op puntenverlies van Kroatië in Groep A1 van de Nations League. Dat eerste gebeurde: Denemarken kwam sterk voor de dag tegen de Fransen en stond bij rust al met 2-0 voor. De goals kwamen van oud-Ajacied Kasper Dolberg en Andreas Skov Olsen. In de tweede helft kwam Frankrijk ook tot goede kansen, maar het bleef 2-0. De Denen en Fransen keken daarna vol spanning naar Oostenrijk-Kroatië. Bij een resultaat van de thuisploeg zou Denemarken naar de volgende Nations League-ronde gaan, terwijl Frankrijk juist zou degraderen bij een overwinning van Oostenrijk.

Oostenrijk - Kroatië 1-3
Het was lang erg spannend in het Prater-Stadion, maar uiteindelijk trok Kroatië aan het langste eind. Na tien minuten stond het al 1-1 door goals van Christoph Baumgartner en Luka Modrić. Twintig minuten voor tijd trok Kroatië het duel pas naar zich toe. Daardoor gaan de Kroaten door naar de volgende Nations League-ronde en kunnen ze daar Oranje mogelijk treffen. Denemarken blijft daardoor met lege handen achter, Frankrijk handhaaft zich ternauwernood en Oostenrijk degradeert naar Divisie B.

Overige uitslagen:
Wales-Polen 0-1
Faeröer Eilanden - Turkije 2-1
Luxemberug-Litouwen 1-0