Krul voorbeeld voor Oranje-keepers: 'Elke keeper moet met dat spel spelen'

Krul voorbeeld voor Oranje-keepers: 'Elke keeper moet met dat spel spelen'

26-09-2022 11:51
54

Andries Noppert denkt dat hij het in zich heeft om penaltyspecialist te worden. De sc Heerenveen-doelman heeft afgelopen week testen moeten ondergaan, al denkt hij dat een penaltyreeks ook gewoon 'een spel' is.

Voormalig volleybaltrainer Peter Murphy werd door Louis van Gaal bij het Nederlands elftal gehaald om op wetenschappelijke wijze penalty's te trainen. Noppert kreeg veel strafschoppen op zich afgevuurd, maar weet niet of hij de resultaten ooit te zien krijgt. De sluitpost vindt het moeilijk om de testen te beoordelen, maar wijst wel op een ander spel. "Kijk. Tim Krul heeft het op het WK in 2014 fantastisch gedaan. Die heeft een bepaald spel gespeeld om bij iemand in het hoofd te zitten. Daar geloof ik ook wel in", zegt hij tegen Omrop Fryslân.

"Ik denk dat elke keeper meer met dat spel moet spelen. En dan is het gewoon zo lang mogelijk wachten en in de goede hoek zitten", vervolgt Noppert, die denkt dat hijzelf ook tot een type-Krul kan uitgroeien. "Ik denk van wel, als ik ermee aan de slag ga en ik dat spel probeer te spelen."