NS heeft bericht voor Ajax-fans: zaterdag geen treinen rond ArenA-gebied

NS heeft bericht voor Ajax-fans: zaterdag geen treinen rond ArenA-gebied

26 september - 15:21
87

De NS adviseert Ajax-supporters om aankomende zaterdag alternatief vervoer te zoeken. Vanwege treinwerkzaamheden is er maar één spoor beschikbaar tussen Amsterdam en Utrecht.

Aja speelt aanstaande zaterdag in de Johan Cruijff Arena tegen Go Ahead Eagles, terwijl op dat moment ook De Dijk in de Ziggo Dome speelt. Dat concert is nagenoeg uitverkocht en dus wordt er 15.000 man extra verwacht.

De NS kan niet aan de hoge vraag voldoen en schaalt het aantal treinen vanaf 16.00 uur af. Vanaf dan stoppen er geen treinen meer op station Amsterdam Bijlmer ArenA. 'NS neemt de maatregel met pijn in het hart om te voorkomen dat er zeer onveilige situaties ontstaan. NS is inmiddels met de partners in het ArenA-gebied in gesprek om te kijken hoe dit in de toekomst voorkomen kan worden', aldus de NS.

'Vanwege de werkzaamheden kan NS 2 in plaats van 8 treinen per uur/richting op het traject Utrecht-Amsterdam Bijlmer ArenA-Amsterdam Zuid-Schiphol Airport', vervolgt de vervoerder. 'Binnen een paar uur tijd op de late avond willen circa tienduizend reizigers met de trein terug naar huis. Daar is vanwege het beperkte treinverkeer en het late tijdstip geen capaciteit voor en dan zouden we niet kunnen garanderen dat we iedereen nog thuis kunnen brengen. Zonder ingrijpen leidt dit tot zeer onveilige situaties voor onze reizigers en collega’s in de treinen en op de stations.'

De NS verzoekt bezoekers om hun reis vooraf te boeken met andere vervoermogelijkheden dan de trein. Er zijn wel extra metro's, trammen en bussen beschikbaar.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie