'Uitblinker bij Ten Hag kan door clausule in contract niet transfervrij weg'

'Uitblinker bij Ten Hag kan door clausule in contract niet transfervrij weg'

26 september - 21:45 Laatste update: 22:48
36

Erik ten Hag hoeft niet bang te zijn dat Diogo Dalot transfervrij vertrekt aankomende zomer. De opgeleefde Portugees heeft een clausule in zijn contract staan, waardoor Manchester United eigenhandig kan beslissen of ze zijn contract tot 2024 willen verlengen. Dat meldt transferexpert Fabrizio Romano.

Zo zou hij pas in 2024 kunnen vertrekken mocht Dalot dat ook daadwerkelijk willen. Het activeren van de clausule zou wel een noodoplossing zijn om de vleugelverdediger te behouden, omdat de club het liefst met wederzijdse instemming zou willen verlengen. Dalot is een vaste waarde onder Ten Hag en maakt veel indruk als vleugelverdediger tot nu toe dit seizoen.

Dalot is sinds 2018 speler van Manchester United. De Engelse ploeg nam hem over van FC Porto, de club waar hij sinds zijn jeugd speelde. Als rechtsback kon hij nooit een echte basisplek veroveren en daarom werd hij in 2020 voor één jaar verhuurd aan AC Milan. Ten Hag lijkt echter een bepaald vuur in de Portugees te hebben gevonden, aangezien hij de concurrentiestrijd definitief gewonnen lijkt te hebben van de dure aankoop Aaron Wan-Bissaka. De 23-jarige Dalot speelde zes interlands voor thuisland Portugal, daarin maakte hij twee doelpunten. 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie