Perez kijkt vol verbazing: 'Hoe een voetbalcarrière een wending kan nemen...'

Perez kijkt vol verbazing: 'Hoe een voetbalcarrière een wending kan nemen...'

27 september - 06:46
57

Kenneth Perez kijkt met bewondering naar de carrière van Remko Pasveer. De loopbaan van de Ajax-doelman neemt op 38-jarige leeftijd nog een vlucht, iets dat volgens de analist zelden tot nooit gebeurt.

Pasveer maakte tegen Polen zijn interlanddebuut voor het Nederlands elftal en speelde ook tegen België. Louis van Gaal bevestigde na afloop van het duel met de Belgen dat de sluitpost een goede kans maakt om mee te gaan naar het WK. "Er zijn genoeg documentaires over voetballers, ik ben benieuwd naar de docu over Pasveer", lacht Perez bij het ESPN-programma Voetbalpraat. "Hoe een voetbalcarrière een wending kan nemen..."

"Toen hij bij Ajax kwam, dacht ik: hij wordt tweede of derde keeper." Op het moment dat Pasveer van Vitesse kwam, waren Andre Onana en Maarten Stekelenburg eerste en tweede doelman. "Kom je daar, wordt de keeper betrapt op doping. Dan raakt Stekelenburg geblesseerd, ben je ineens eerste keeper bij Ajax. Nu is hij nagenoeg eerste keeper bij Nederland. Hij keept twee wedstrijden, gaat mee naar het WK en heeft een goede kans om daar eerste keeper te worden."

Perez staat er met open mond naar te kijken. "Dat scenario bestaat bijna niet, dat zie je zelden. Dat je ergens met een bepaalde verwachting naartoe gaat en dat het écht fantastisch wordt."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie