Quinten Timber 'droomrechtsback' Van Gaal: 'Hij kon als rechtsback naar Ajax'

Quinten Timber 'droomrechtsback' Van Gaal: 'Hij kon als rechtsback naar Ajax'

27 september - 08:54
144

Quinten Timber speelt als middenvelder bij Feyenoord, maar had ook als rechtsback kunnen overstappen naar Ajax, stelt Valentijn Driessen, chef voetbal bij De Telegraaf. De middenvelder stond ook bij Louis van Gaal op de radar.

Denzel Dumfries is de vaste rechtervleugelverdediger van Oranje. Achter hem staat Devyne Rensch in de pikorde. Van Gaal en zijn staf zouden andere ideeën over de invulling van die positie hebben gehad. "Hun droomrechtsback speelt bij Feyenoord. Dat was Quinten Timber, die als rechtsback naar Ajax had gekund. Ze wilden hem bij Oranje ook graag meenemen als rechtsback", zegt Driessen in het ESPN-programma Voetbalpraat.

De journalist noemt het opmerkelijk, aangezien Timber nooit eerder als rechtsback heeft gespeeld. Kenneth Perez vindt het vreemd dat er voor Rensch als stand-in van Dumfries wordt gekozen. "Ik vond het al bijzonder dat hij erbij zat", aldus de Deen. "Ik vind het heel opvallend dat hij (Van Gaal, red.) Jeremie Frimpong niet even bekijkt om erachter te komen hoe die valt in zo'n groep. Nu is die kans voorbij."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie