Spanje plaatst zich voor Final Four na late treffer tegen Portugal

Spanje plaatst zich voor Final Four na late treffer tegen Portugal

27 september - 22:42
60

Spanje heeft zich als vierde en laatste land geplaatst voor de Final Four van de Nations League. De ploeg van bondscoach Luis Enrique sloeg in de slotminuten genadeloos toe tegen Portugal: 0-1.

Portugal trad met het nodige vertrouwen aan in Braga na de 4-0 zege op Tsjechië. In Spanje nam de kritiek juist toe na de nederlaag tegen Zwitserland (1-2). Luis Enrique besloot zijn elftal op liefst zeven plaatsen te wijzigen, wetende dat alleen een zege volstond om de Portugezen nog van de groepswinst te houden. In de eerste helft had La Roja ook wel veel de bal, maar de gastheren waren gevaarlijker.

Onder meer Cristiano Ronaldo riep om een penalty, maar vond geen gehoor bij de arbitrage. Diogo Jota en Bruno Fernandes werden op hun beurt gevaarlijk met schoten. Ook in de tweede helft leek Spanje niet bij machte om Portugal pijn te doen, terwijl Rubén Dias en Ronaldo verzuimden om toe te slaan en de strijd in de poule definitief te beslissen.

Dat brak Portugal uiteindelijk nog op. Als een duveltje uit een doosje sloeg Álvaro Morata in de 88ste minuut toe, op aangeven van invaller Nico Williams. Daardoor is Spanje na Oranje, Italië en Kroatië van de partij tijdens de Final Four in Nederland.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 

 

Plaats een reactie