Koeman en Slot zien 'zorgwekkende' en 'slechte' ontwikkeling in Eredivisie

Koeman en Slot zien 'zorgwekkende' en 'slechte' ontwikkeling in Eredivisie

28-09-2022 06:55
210

De tendens dat er steeds meer buitenlandse spelers in de Eredivisie lijken te spelen, is 'zorgwekkend'. Dat stelt bondscoach Ronald Koeman.

Het Algemeen Dagblad schetst woensdagochtend de huidige situatie in de Eredivisie, waar steeds minder Nederlandse spelers bij Nederlandse clubs spelen. Dat heeft onder meer te maken met de vraagprijzen die subtoppers hanteren: Ajax, PSV en Feyenoord kunnen er amper nog shoppen, klinkt het.

Wedden

Meer odds

"Zorgwekkend", wordt Koeman, die Louis van Gaal na het WK opvolgt als bondscoach van het Nederlands elftal, geciteerd. Hij pleit voor een tussenstap in de Eredivisie, zoals hij zelf ook van FC Groningen naar Ajax ging. "Dat is goed voor spelers, daar worden ze vaak beter van."

Ook Feyenoord-trainer Arne Slot ziet de 'slechte ontwikkeling'. De Rotterdammers haalden deze zomer nieuwe spelers uit alle windstreken en dat is volgens Slot uit nood geboren. "Omdat de prijs-kwaliteitsverhouding lang niet altijd hetzelfde is als het om een speler uit de Eredivisie gaat of over een jongen uit het buitenland", aldus de trainer.