Meijer schrok van niveau bij Club Brugge: 'Belde mijn ouders bezorgd op'

Meijer schrok van niveau bij Club Brugge: 'Belde mijn ouders bezorgd op'

28-09-2022 12:41
52

Bjorn Meijer is razendsnel uitgegroeid tot basisspeler bij Club Brugge. De pas negentienjarige linksback, die voor zes miljoen euro overkwam van FC Groningen, geniet met volle teugen bij de Belgische topclub. Wel moest hij in het begin flink aanpoten.

"Dat ik gelijk veel ben gaan spelen bij Club Brugge, dat heeft mij niet zo verbaasd. Ze hadden dat bedrag echt niet voor me betaald als het de bedoeling was dat ik op de bank zou gaan zitten", vertelt Meijer in een interview met Voetbal International. "Het was aan het begin wel even aanpoten. Ik vond mezelf gewoon slecht op de eerste training. Ik dacht: Waar ben ik beland, wat gebeurt me nu?

"Na die eerste dag belde ik mijn ouders op, toch wel een beetje bezorgd", vervolgt de sterke vleugelverdediger. "Ook omdat op dat moment onze internationals nog niet meetrainden, dus het niveau zou nog verder omhooggaan. Ik pikte qua niveau gelukkig al snel aan en toen de internationals erbij kwamen, merkte ik dat ik opnieuw redelijk snel kon aanhaken. Vanaf dat moment kreeg ik het gevoel: Dit niveau kan ik aan."

Meijer mag zich al basisspeler noemen bij Club Brugge, waarvoor hij tegen Bayer Leverkusen debuteerde in de Champions League. "Die eerste Champions League-hymne, die was zo bijzonder. Het was bijna jammer dat gelijk erna de wedstrijd begon, ik had er nog wel wat langer van willen genieten." De Belgen zijn bovendien goed gestart: Leverkusen werd met 1-0 verslagen, uit bij FC Porto werd het zelfs 0-4. "Toen stond ik voor het eerst stil bij wat ik in korte tijd bereikt had. Bjorn, het lijkt net alsof je in een film zit, dacht ik. Het mooiste moment tot nu toe."

Meijer is opgeroepen voor Jong Oranje, maar mensen in zijn omgeving grappen dat hij misschien wel meegaat naar het WK in Qatar. "Zelf denk ik dat dat écht iets te snel is. Voordat ik daar aanspraak op kan maken, heb ik echt nog wat meer te bewijzen."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie