Albers 'verliest' Van de Beek aan Dursun: 'Pijnlijk, ik zag het niet aankomen'

28 september 2022 om 16:30
Laatste update: 28 september 2022 om 17:00

Guido Albers noemt de overstap van Donny van de Beek naar zaakwaarnemer Ali Dursun 'pijnlijk'. In de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast vertelt hij over de situatie van zijn voormalige cliënt, die wegkwijnt bij Manchester United.

"Voor mijn gevoel stop ik mijn ziel en zaligheid erin. Maar na een teleurstelling stappen ze op de volgende trein. Als ik dan vraag om uit te leggen wat ik niet goed zou hebben gedaan, komt er niks. Dat is wel jammer."

Van Albers naar Dursun
Het is de reactie van Albers op het - voor hem - plotselinge vertrek van Van de Beek naar Dursun, de zaakwaarnemer van onder meer Frenkie de Jong. Het was een pijnlijk moment, zegt hij. "Omdat ik het niet zag aankomen. Ik zag de teleurstelling over de manier waarop hij door Manchester United is behandeld en hij heeft van dichtbij kunnen zien wat ik eraan gedaan heb om de situatie om te draaien. Maar vanaf de dag dat hij weer niet mocht vertrekken van Manchester United, was het definitief."

Albers begeleidde ruim twee jaar geleden de overstap van Van de Beek naar Manchester United, dat veertig miljoen euro overmaakte naar Ajax. Het is een fiasco geworden. "In Nederland kreeg Donny alle waardering, presteerde hij goed en was hij superpopulair bij de fans. Bij Manchester United speelde hij vervolgens nooit. De relatie tussen hem en de club raakte echt zwaar bekoeld", vertelt Albers.

Klap op klap
Het EK met Oranje in 2021 moest Van de Beek een positieve impuls geven. "Maar toen werd ik gebeld door Frank de Boer, die zei dat Donny geblesseerd was aangekomen. Ik wist er niks van. Om 1.30 uur werd er een scan gemaakt in het AMC en bleek hij inderdaad geblesseerd."

Voor Van de Beek was het de zoveelste klap in korte tijd, maar de 25-jarige middenvelder ging niet bij de pakken neerzitten. Albers: "Hij heeft toen met anderen een plan gemaakt om topfit terug te keren bij United. Dan hoop je op een kans, maar ook daar spelen politiek en belangen een rol.

"Hij moest opboksen tegen Paul Pogba", legt Albers uit. "Die meldde zich te laat in het trainingskamp, zei sorry en mocht weer spelen - op de plek van een jongen die acht weken lang tien uur per dag aan het trainen was om te laten dat hij goed genoeg was. Die teleurstelling heb ik vervolgens voor mijn kiezen gekregen."

Het contact tussen Van de Beek en Albers is er nog wel, hetzij niet intensief. "Ik heb onderschat wat niet meer spelen mentaal met hem heeft gedaan. Ik had eerder moeten kijken: hoe kan ik hem helpen?"

Luister het volledige tweede deel van het gesprek met Guido Albers hieronder!