Koploper Union bouwt aan nieuw hoofdstuk van succesverhaal en verlengt met trainer

Koploper Union bouwt aan nieuw hoofdstuk van succesverhaal en verlengt met trainer

28 september - 15:58 Laatste update: 17:03
37

Union Berlin heeft het contract van succestrainer Urs Fischer verlengd. De Zwitserse oefenmeester is met zijn ploeg fantastisch begonnen aan het seizoen en staat na acht speelrondes eerste in de Bundesliga.

Fischer zwaait sinds 2018 de scepter bij de club uit Berlijn. Union promoveerde in 2019 naar de Bundesliga en eindigde dat seizoen op de elfde plaats. Het jaar daarop werd Union zevende, waarna het zich plaatste voor Europees voetbal. Dit seizoen komt het zelfs uit in de Europa League. 

Vooralsnog lijkt er geen maat te staan op het succesverhaal van Fischer en Union. Om die reden is besloten om met elkaar door te gaan. Voor hoe lang is niet duidelijk. Ook assistent-trainer Markus Hoffmann heeft bijgetekend. 'Wat we in de afgelopen jaren samen hebben bereikt is ongelooflijk. Ik denk dat we samen nog meer kunnen bereiken en ik kijk ernaar uit om mijn steentje bij te dragen aan de ontwikkeling van deze club', aldus Fischer in een bericht op de clubsite.

Komende zaterdag hervat Union het Bundesliga-seizoen met een uitwedstrijd tegen Eintracht Frankfurt. Sheraldo Becker start naar alle waarschijnlijkheid in de basis. De Nederlander is flitsend begonnen aan het nieuwe seizoen en scoorde al zes keer. Ook gaf hij al vier assists.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie