Real Madrid deelt hoopgevend nieuws: Benzema lijkt op tijd fit voor El Clásico

28 september 2022 om 16:20
Laatste update: 28 september 2022 om 17:04

Karim Benzema is weer teruggekeerd op het trainingsveld van Real Madrid. De Franse topspits kampte de afgelopen weken met een spierblessure, maar lijkt op tijd fit voor het duel met aartsrivaal FC Barcelona.

De wedstrijd tussen koploper Real en achtervolger Barcelona wordt afgewerkt op 16 oktober. Waar even gevreesd werd dat Benzema dit duel aan zich voorbij moest laten gaan, lijkt hij nu toch op tijd hersteld te zijn. De Koninklijke deelde woensdagmiddag namelijk een video op Twitter waarop een ogenschijnlijk fitte Benzema meedoet met de groepstraining. 

De spits viel drie weken geleden in het Champions League-duel met Celtic (0-3 winst) geblesseerd uit, waarna hij vervangen werd door Eden Hazard. Na afloop van het duel liet trainer Carlo Ancelotti weten dat de ernst van de kwetsuur meeviel. Ondanks dat liet hij zich daarna niet meer zien op het veld. 

Voordat de Champions League-winnaar van 2022 Barcelona verwelkomt in het eigen Estadio Santiago Bernabéu, speelt het nog tegen Osasuna, Shakhtar Donetsk (2x) en Getafe.