'Eredivisie-trio en Ronaldo plaveien de weg: United keert terug voor Gakpo'

'Eredivisie-trio en Ronaldo plaveien de weg: United keert terug voor Gakpo'

29 september - 06:54
197

Cody Gakpo mag nog altijd hopen op een transfer naar Manchester United. De Premier League-grootmacht en manager Erik ten Hag willen in het komende jaar een nieuwe poging wagen voor de aanvaller van PSV en Oranje, meldt Forbes.

Gakpo stond afgelopen zomer al op de radar van United, dat een persoonlijk akkoord bereikte met de negenvoudig international. PSV ontving echter nooit een formeel bod. Dat had alles te maken met Antony. Aanvankelijk dachten The Mancunians zowel de Braziliaan van Ajax als Gakpo te kunnen betalen, toen hun prijskaartjes op respectievelijk 55 miljoen en 30 miljoen euro werden geschat. Doordat Antony veel duurder bleek, bekoelde de interesse in Gakpo.

Toch volgde Manchester United de slotdagen van de zomerse transferperiode met argusogen. Volgens Forbes heerste er op Old Trafford de nodige spanning doordat Southampton en Leeds United werk maakten van de 23-jarige Gakpo. De Nederlander besloot bij PSV te blijven, in de wetenschap dat Ten Hag vermoedelijk voor hem terugkomt.

Gakpo lijkt niet teleurgesteld te worden. Zijn sterke start van het seizoen, voor zowel club als land, maakt het aannemelijk dat United in de nabije toekomst alsnog een deal zal proberen te sluiten, schrijft het medium. De kans dat het bestuur instemt met een transfer is groter nu Tyrell Malacia, Lisandro Martínez en Antony zich moeiteloos lijken aan te passen sinds hun overstap uit de Eredivisie.

Bovendien komt er hoogstwaarschijnlijk een plekje vrij in de voorhoede van United. Cristiano Ronaldo gaat zowel in de selectie als op de loonlijst ruimte vrijmaken. Forbes verwacht dat de onderhandelingen geen problemen opleveren. Niet alleen bereikte United afgelopen zomer al een akkoord met Gakpo, de speler zit net als Ten Hag bij zaakwaarnemersbureau SEG. 

United verwacht daarnaast niet zulke stevige onderhandelingen met PSV te moeten voeren dan eerder met Ajax over Antony, hoewel Gakpo de nodige indruk maakt. Tijdens de Nations League-duels met Polen en België was hij goed voor een doelpunt en een assist.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 

 

Plaats een reactie