'Engeland zou Wiegman moeten overwegen bij de mannen, zij won het EK al twee keer'

'Engeland zou Wiegman moeten overwegen bij de mannen, zij won het EK al twee keer'

29 september - 11:35 Laatste update: 14:16
134

Sarina Wiegman wordt genoemd als mogelijke opvolger van Gareth Southgate bij de Engelse mannenploeg. The Athletic vindt dat de Nederlandse trainer meegenomen moet worden in de lijst met mogelijke kandidaten mocht de bond besluiten om de huidige keuzeheer te ontslaan.

Wiegman wordt onder de Engelse voetbalfans enorm geprezen om haar werk. Zo werd ze afgelopen zomer Europees kampioen met het vrouwenteam van de Engelsen. Mede daardoor ziet het betrouwbare medium in Wiegman een ideale kandidaat. 'Zij is als prijzenpakster precies datgene wat de Engelse ploeg nu nodig heeft. De bond heeft al een tweevoudig Europees kampioen in dienst. Sinds 1966 werd er al geen prijs meer gewonnen door de ploeg en Wiegman moet daarbij kunnen helpen.'

De naam van Wiegman wordt genoemd in verband met de wankele positie van Gareth Southgate bij de Engelse mannen. De keuzeheer kende een dramatische campagne in de Nations League. Tijdens de zes wedstrijden werd er geen enkele keer gewonnen door de Engelsen. Ook de keuzes van Southgate voor onder andere Harry Maguire en Luke Shaw wekten veel tegenstand op bij de Engelse voetbalfans. Het contract van Southgate bij de bond loopt nog door tot 2024, maar er wordt al gespeculeerd over een vertrek van de huidige bondscoach.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie