Jahanbakhsh spreekt zich uit: 'Wij zullen altijd aan kant van onze mensen staan'

Jahanbakhsh spreekt zich uit: 'Wij zullen altijd aan kant van onze mensen staan'

29-09-2022 15:14
104

Alireza Jahanbakhsh heeft zich fel uitgesproken tegen het geweld tegen vrouwen en demonstranten in Iran. De Feyenoord-aanvaller klimt bewust pas in de pen ná de oefeninterland tegen Senegal (1-1). 

Volgens Jahanbakhsh kregen de Iraanse internationals namelijk een verbod om internet te gebruiken. Wel kwamen de spelers in volledig zwarte jassen het veld op, zodat het logo van de bond niet te zien was tijdens het volkslied. 'Wij en onze landgenoten hebben een moeilijke tijd. Het zijn bittere en pijnlijke dagen', begint de rechtsbuiten op Instagram. 'Wij zullen altijd aan de kant van onze mensen staan.'

Jahanbakhsh maakt duidelijk dat hij de demonstranten steunt. 'Het is niet te veel om basisrechten te eisen. Deze mensen zouden met meer waardigheid en respect moeten worden behandeld. Het geweld kan niet worden vergeven. Ik zal altijd aan hun kant staan. Zoals ik elk doelpunt met de fans vier en mijn geluk met hun deel, zo deel ik nu in deze moelijke dagen hun zorgen en verdriet.'

Ook Sardar Azmoun, de grote ster van Iran en aanvaller van Bayer Leverkusen, betuigde al steun aan de demonstranten en vrouwen in Iran. "Ik kan hiervoor uit het nationale team worden gezet, maar dat is dan slechts een kleine prijs die ik moet betalen", verklaarde hij.

Aanleiding voor de protesten in Iran is de dood van Mahsa Amini. De 22-jarige vrouw stierf eerder deze maand, nadat ze was opgepakt door de moraalpolitie omdat ze haar hoofd niet volgens de regels van het conservatieve Iraanse regime had bedekt. Bij de protesten kwamen al zeker 41 mensen om het leven.

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Alireza Jahanbakhsh (@alirezajb_official)

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie