Yilmaz over keuze voor Nederland: 'Dit is een voetbalinstituut, net als Brazilië'

Yilmaz over keuze voor Nederland: 'Dit is een voetbalinstituut, net als Brazilië'

29 september - 21:12 Laatste update: 21:48
80

Burak Yilmaz heeft in een interview met ESPN teruggeblikt op zijn eerste weken bij Fortuna Sittard. De Turkse spits maakte afgelopen zomer de overstap van Lille OSC naar Limburg, waar het seizoen tot nu toe behoorlijk rumoerig verloopt. 

Dat de eerste weken stroef zijn verlopen, ziet ook Yilmaz zelf. "Het is slecht gegaan qua resultaten. We hebben zeven wedstrijden gespeeld waarvan ik er twee niet heb meegemaakt. Ik heb zelf dus vijf wedstrijden gespeeld waarin ik vier doelpunten heb gemaakt. Maar als je mij vraagt of scoren of winnen belangrijker is, dan kies ik uiteraard voor winnen."

En dat deed Fortuna tot nu toe pas één keer. In het duel met Excelsior van 17 september (1-0). De stroeve start heeft volgens Yilmaz ook te maken met de kwaliteit van de tegenstanders. "De Nederlandse competitie is een sterke competitie. Alle clubs proberen hier te voetballen, en dat is iets waardevols."

Om die reden besloot de 37-jarige Turk zich dan ook voor meerdere jaren te binden aan het ambitieuze Fortuna. "Voor mij is Nederland een voetbalinstituut, net als Brazilië. Ik ben hierheen gekomen om iets op te steken van het Nederlandse gedachtegoed."

Yilmaz gaf in het interview ook aan te balen van de 'leugens' die over hem zijn verspreid. Zo zou het onzin zijn dat hij de opstelling bepaalde, of hoogstpersoonlijk de winstpremies betaalt. Zondag hervat de nummer zestien van de Eredivisie de competitie. Dan staat om 20.00 uur het uitduel met Vitesse op het programma.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie