Botman wordt gesteund om 'dappere beslissing': 'Heeft hij goed gedaan'

Botman wordt gesteund om 'dappere beslissing': 'Heeft hij goed gedaan'

30 september - 14:54
29

Sven Botman koos er afgelopen interlandperiode voor om Jong Oranje af te zeggen en die keuze leverde hem veel kritiek op. Onder andere coach Erwin van de Looi keurde de beslissing af. Eddie Howe, manager van Newcastle United, vindt de keuze van Botman juist een dappere.

"Alles wordt wel heel erg uit zijn verband getrokken", vertelt Howe op een persconferentie geciteerd door Chronicle. "Ik denk dat Sven wilde blijven leren en ontwikkelen om zo het best te kunnen wennen aan deze competitie. Ik vind het een dappere beslissing van hem. Hij heeft dat erg goed gedaan in de twee weken die hij bij ons had. Hij heeft erg goed getraind en daar zal hij zeker profijt van gaan hebben." De volgende wedstrijd van Newcastle United is zaterdag op Craven Cottage tegen Fulham.

Botman koos dus trainen bij Newcastle United boven een interlandperiode bij Jong Oranje. Daar was de coach Van de Looi op zijn zachtst gezegd niet blij mee. "Ik ben teleurgesteld. Je bent met elkaar voor iets bezig en daar horen ook vriendschappelijke wedstrijden bij. Als je onderdeel van de groep bent, dan hoor je daar gewoon bij te zijn en hoor je ook niet makkelijk af te zeggen."

De boomlange centrumverdediger deed tot nu toe in vijf Premier League-wedstrijden mee voor Newcastle United. Afgelopen zomer werd Botman voor 37 miljoen euro overgenomen LOSC Lille. Met de Franse club werd hij in 2021 kampioen van de Ligue 1.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie