Bundesliga-sensatie Becker kijkt ogen uit: 'Die man is van een andere planeet'

Bundesliga-sensatie Becker kijkt ogen uit: 'Die man is van een andere planeet'

1 oktober - 10:00
33 Reacties

Lars Teunissen

Sheraldo Becker is dé Bundesliga-revelatie van het eerste competitieblok. De aanvaller gaat na zeven speelrondes met Union Berlin aan kop en daarbij blijft hij met zes treffers onder meer Christopher Nkunku, Jamal Musiala en Sadio Mané voor op de topscorerslijst. In gesprek met VoetbalPrimeur vertelt hij over de sensationele seizoenssstart.

Rust en nuchterheid overheerst bij Becker, die net terug is van een weekend in Disneyland Parijs. "Het is moeilijk te verklaren", zegt de spits, wijzend naar de hand van trainer Urs Fischer, die in 2018 aan het project bij Union begon. "De trainer weet écht wat hij wil. Hij is zijn speelstijl altijd blijven herhalen, herhalen, herhalen. Dat we nu zo goed beginnen aan de competitie... Het betaalt zich uit."

'Leicester City-scenario'
Becker benadrukt dat niemand bij Union naast zijn schoenen is gaan lopen. Het sprookje van Leicester City, dat in 2016 kampioen van Engeland werd, is geen gespreksonderwerp in de Berlijnse kleedkamer. "Natuurlijk, daar ben ik de laatste tijd vaak aan herinnerd. Maar iedereen binnen de club is heel rustig. We zijn een heel fijn, warm cluppie. Iedereen weet wat zijn job is. Op het veld zie je dat terug."

De goden verzoeken, doet Becker dan ook niet. "We gaan uiteraard pakken wat we kunnen pakken, maar over Leicester wordt niet gesproken." Waar wel over gesproken wordt, is de doelstelling van Union. "We willen zo snel mogelijk de veertig punten halen, dan zijn we safe."

Degradatiezorgen hebben Die Eisernen allesbehalve. Van alle Bundesliga-ploegen, is Union als enige nog ongeslagen. "Of we ons onoverwinnelijk voelen? Een beetje, maar de boys bij ons zijn realistisch. We zijn geen Bayern München en we weten dat we wedstrijden gaan verliezen. Elk punt dat we nu behalen geeft ons vertrouwen."

Bayern München
Hoewel Becker beseft dat Union geen Bayern is, pakte de koploper in eigen huis begin september een knap punt tegen Der Rekordmeister. Doelpuntenmaker: Sheraldo Becker. Onder meer door deze treffer nam de aanvaller aan het einde van de maand de uitverkiezing Speler van de Maand in ontvangst.

"Soms moet ik me wel in mijn arm knijpen. Überhaupt, scoren tegen Bayern is een droom. Zo’n grote club… Of je wil tegen ze scoren, of je wil bij ze spelen", aldus Becker, die in het speciaal van Joshua Kimmich en Kingsley Coman onder de indruk was. "Die man is van een andere planeet", zegt hij over laatstgenoemde. "Het is jammer dat hij zoveel geblesseerd is. Die twee springen er voor mij echt uit."

Louis van Gaal
Zijn ijzersterke start is in Nederland niet onopgemerkt gebleven. Onlangs vertelde Becker in de media dat Louis van Gaal hem altijd mag bellen. "Nee, ik kan niet meer voor Oranje uitkomen", heldert hij op. Becker speelde namelijk al vijf interlands voor Suriname. "Van Gaal mag altijd bellen, maar dan moet ik hem zeggen dat het te laat is", lacht hij.

Javairô Dilrosun
Terug naar Disneyland, waar Becker onder andere met zijn neef Javairô Dilrosun was. Behalve Becker, kan Dilrosun ook terugkijken op een goede seizoensstart. "We praten bijna elke dag met elkaar. Hij is lekker bezig, Feyenoord doet het goed en hij heeft de prijs Doelpunt van de Maand gewonnen (goal tegen Vitesse, red.). Ik kan alleen maar heel trots op hem zijn", zegt de oudste van de twee neven. "Hij heeft het heel moeilijk gehad bij Hertha BSC."

Dilrosun won advies in bij Becker, voor hij de knoop over zijn toekomst doorhakte. "Ik zei hem dat het zijn keuze was en dat ik hem altijd zou supporten. Ik ben blij dat hij bij Feyenoord laat zien wat hij waard is." De 27-jarige Becker voelt zich dan ook als een grote broer voor zijn drie jaar jongere neefje. "Zo heb ik me altijd gevoeld, al toen ik nog in de jeugd van Ajax zat. Hij zat daar ook, heel wat jaren onder mij."

Potentieel
Als het over Union gaat, blijft Becker met beide benen op de grond. Wat als hij groot mag dromen? Op de vraag of hij liever de Champions League met Union ingaat, of in de voetsporen van Robert Lewandowski treedt en topscorer van Duitsland wordt, volgt een stilte. "Dan denk ik topscorer. Als ik zoveel goals als Lewandowski maak, komen we toch wel in de Champions League", lacht hij doordacht.

'Knallen' is het sleutelwoord bij Becker, voor wie er sinds de winterstop het nodige veranderd is. Hij kreeg speeltijd, ging scoren en gaf assists. "Door dat vertrouwen, heb ik ook verlengd bij Union. Ik wilde er alles aan doen om aan de start van de competitie een basisplaats te hebben. Het heeft wel mooi uitgepakt, denk ik", zegt hij met gevoel voor understatement.

"Maar de club en iedereen om me heen weet dat ik ambitie heb en ooit een stap wil maken", vervolgt hij. "Als ik naar de top van Duitsland of Engeland kan, zou dat heel mooi zijn. Maar als een club uit Spanje komt… Je kan het niet voorspellen." Voorlopig zit Becker goed in Berlijn en wil hij 'knallen' met Union. "En uiteindelijk een hele mooie transfersom opleveren."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie