Ajax heeft nieuws: er is een verandering in de veelbesproken rvc op komst

Ajax heeft nieuws: er is een verandering in de veelbesproken rvc op komst

30 september - 16:07
54

Er gaat een mutatie plaatsvinden in de raad van commissarissen van Ajax. Ernst Ligthart gaat na tien jaar stoppen als lid van de bestuursraad en het is de bedoeling dat Cees van Oevelen het vrijgekomen plekje gaat innemen.

Ligthart is momenteel één van de vijf rvc-leden van Ajax. De bestuurder, die in het dagelijks leven advocaat is, wil zijn aflopende termijn niet verlengen. Ajax wil Cees van Oevelen graag aanstellen als vervanger. Hij is werkzaam als notaris en managing partner bij de Amsterdamse vestiging van Greenberg Traurig. In het verleden speelde Van Oevelen ook nog in de jeugd van Ajax.

Het is nog niet helemaal zeker dat de 51-jarige Van Oevelen toetreedt tot de rvc van Ajax. Tijdens de volgende algemene vergadering, die op 11 november op de planning staat, zal hij voorgedragen worden. 

De rvc is bij Ajax verantwoordelijk voor het aanstellen van de directie en moet deze vervolgens controleren. In de afgelopen jaren hoefde de rvc echter weinig in actie te komen bij Ajax, tot afgelopen zomer. Het bestuursorgaan blokkeerde toen een permanente overgang van Lucas Ocampos en een transfer van Odisseas Vlachodimos.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 

 

Plaats een reactie