Bondscoach negeert 15 muitende speelsters: 'Dit wens ik niemand toe'

Bondscoach negeert 15 muitende speelsters: 'Dit wens ik niemand toe'

30 september - 18:33
53

Het komt niet meer goed tussen de Spaanse bondscoach Jorge Vilda en vijftien speelsters van het nationale elftal. Zij hebben mot met de bondscoach en hoeven zich niet te melden.

Vijftien speelsters lieten onlangs weten dat ze niet meer onder Vilda willen spelen vanwege hun 'emotionele toestand en gezondheid', die dankzij Vilda deuken opgelopen zou hebben. Vilda heeft ze nu buiten de selectie gelaten. Hoewel de Spaanse bond RFEF niet meldt welke speelsters zich niet hoeven te melden, is duidelijk om wie het gaat. De RFEF staat achter Vilda.

"Ik wil iedereen bedanken voor alle steunbetuigingen", zegt Vilda. "Dat geldt ook voor de steun van mensen die ik niet ken. Ik wil nog zeggen dat ik niemand toewens wat ik nu mee moet maken. Ik daag iedereen uit om zich uit te spreken als je je respectloos behandeld voelt, of als je klachten hebt over mijn houding. Met eerlijkheid bereik je het meeste."

"Ik hoop dat iedereen respect op blijft brengen voor de speelsters die niet bij die vijftien horen die de mail hebben verstuurd. Zij zijn hier om dit land te vertegenwoordigen. Aan opstappen heb ik niet gedacht, omdat het oneerlijk is wat er nu gebeurt. Daarnaast heb ik de kracht en energie om verder te gaan."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie