Slot heeft nog geen vaste Feyenoord-basis: 'Liggen dichterbij elkaar'

Slot heeft nog geen vaste Feyenoord-basis: 'Liggen dichterbij elkaar'

30-09-2022 19:50
42

De competitie is al zeven wedstrijden onderweg, maar Feyenoord-trainer Arne Slot durft nog niet te spreken van een vaste basiself. Die wisselt continu, zegt hij.

Vorig seizoen speelde Slot wel met een vaste kern. "Dat heeft twee redenen. Ten eerste waren die jongens bijna altijd fit, ze konden het programma aan. Ten tweede vond ik dat het verschil van kwaliteit tussen de eerste veertien en de rest groter was dan nu het geval is. Het feit is dat de spelers nu kwalitatief dichter bij elkaar liggen. Tot nu toe waren ze echter nog niet in staat om constant weer te spelen", aldus Slot op de persconferentie.

"Ze vroegen voor de wedstrijd tegen PSV nog of ik mijn elftal nu op orde heb, maar dat kun je nu nog niet zeggen, want er veranderen zoveel dingen: het team dat vorig jaar startte was ook niet het team dat de finale heeft gespeeld. Gelukkig ontwikkelen die jongens zich. Bij de een gaat dat sneller dan bij de ander en dat betekent dat je als coach en staf de vrijheid moet voelen om spelers die zich goed ontwikkelen de kans te geven om te gaan spelen."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie