Bruins over potentieel van Kökcü: 'Voor de absolute top komt hij net tekort'

Bruins over potentieel van Kökcü: 'Voor de absolute top komt hij net tekort'

30-09-2022 20:11 Laatste update: 01-10-2022 00:37
61

Luigi Bruins is gecharmeerd van Feyenoord-aanvoerder Orkun Kökcü, desondanks dicht de voormalig middenvelder hem geen carrière toe in de absolute top. 

Bruins, die 109 wedstrijden speelde voor Feyenoord, was vrijdag te gast bij het praatprogramma FC Rijnmond. Daar ging het over Kökcü, die sinds dit seizoen de aanvoerdersband van de Rotterdammers draagt. "Ik denk dat hij de juiste aanvoerder voor Feyenoord is", aldus de 35-jarige Bruins. 

Ondanks de goede ontwikkeling van Kökcü, die dit seizoen al twee keer scoorde in zes competitieduels, voorspelt Bruins hem geen toekomst in de Europese top. "Als ik het nu zou mogen zeggen, dan denk ik dat Kökcü in de subtop van Europa kan spelen. Voor de absolute Europese top komt hij net tekort. Daarin moet hij nog groeien, maar het aanvoerderschap kan hem daarin helpen."

Er komt een drukke periode aan voor Kökcü en zijn ploeggenoten. Komende zondag staat het uitduel met NEC op het programma, waarna Feyenoord op donderdag in de Europa League speelt tegen het Deense FC Midtjylland. De drukke voetbalweek wordt op 9 oktober afgesloten met de wedstrijd tegen FC Twente.